Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:275237
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1. Galvenās atšķirības Bretonvudas un Jamaikas valūtas sistēmās.
Bretonvudas sistēma bija pirmā sistēma, kas izmantoja fiksētu valūtas kursu politiku, bet Jamaikas sistēmā galvenā nozīme ir peldošais valūtas kurss. Bretonvuda sistēma balstījās uz maiņas kursa principu. Bretonvudas valūtas sistēmā par vadošo pasaules norēķinu valūtu tika atzīts ASV dolārs, bet Jamaikas sistēmā valūtas vērtība bija atkarīga no pieprasījuma un piedāvājuma. Valūtas piesaistīja valūtu groziem. Valūtu kursa svārstībām nav noteiktas stingras robežas.
1. Kāda veida valūtas politikas tiek izmantotas šodien?
Mūsdienā arvien aktuālāks kļūst jautājums par maksājumu valūtām un to konvertējamību. Mūsdienu valūtas attiecību pamatā ir Jamaikas valūtas sistēma. Starpvalstu norēķinos paredzēts lietot starptautisko kredītnaudu - speciālās aizņēmumu tiesības (SDR), kas tika radītas Bretonvudas sistēmas norietā 1969. gadā. Šo naudu emitēja SVF un pēc zelta standarta sākotnēji tā tika pielīdzināta ASV dolāram. Jamaikas sistēmas ietvaros darbojas Eiropas valūtas sistēma (EVS). EVS monetārais pamats bija Eiropas naudas vienība ekijs -European Currency Unit (ECU). Ekijs galvenokārt tika izmantots starpvalstu bezskaidras naudas norēķinos. Raksturojot mūsdienu valūtas sistēmu un tās klasifikāciju, oficiāli SVF ir reģistrētas vairāk nekā 170 dažādu valstu nacionālās valūtas, kuras ir atšķirīgas gan pēc to seguma, gan pēc apgrozījuma.
3. Kas tiek atspoguļots maksājumu bilancē?
Maksājumu bilance atspoguļo nevis individuālos, bet gan agregātos starptautiskos darījumus, kas paredz preču un pakalpojumu apmaiņu (tirdzniecību), barteru, vienu finanšu aktīvu apmaiņu pret citiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties