Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:706040
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrība ir cilvēku kopums vienas valsts ietvaros – iedzīvotāji, tā var arī būt kā dažādas grupas vai kolektīvi.Organisms – sistēmaJāņem verā starp cilvēkiem pastāvošie sakari, attiecības un saistības, kas savieno cilvēkus vienā veselumā. Soc. Pamatlicējs – Ogists Konts (mācība par sabiedrību), Herberts Spensers saskatīja analoģijas kā ar organisma uzbūvi.
Sabiedrība kā sociālo attiecību struktūra - 20. gs. Izplatījas sociālās sistēmas jēdziens, kur jāņem vērā ne tik daudz konkrētas personas, bet gan citam no cita atšķirīgās sociālās pozīcijas vai ar tām saistītās lomas.Tā ir kā cilvēku savstarpējo attiecību cikls. Var noteikt sakaru un attiecību likumsakarības neatkrīgi no tā, kuru starpā tās veidojas. Sociālā ģeometrija (jāpievērš uzmanība tīrām sociālām formām).-1870.g mainās sabiedrības struktūra – mainās pilsētās un laukos strādājošo skaita attiecība.
Svarīgākie apstākļi, kas veicināja sabiedrības veidošanos – 1)Politiskās revolūcijas (negatīvi – haoss un sajukums) Lielā Franču revolūcija 1789. , Francijas revolūcija (1848), Parīzes komūna (1871). 2)Industriālā revolūcija (1790 – 1850) 3)Urbanizācija 4)izmaiņas reliģijā 5)zinātnes attīstība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties