Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:107239
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dusmas un trauksme
„Ar motivāciju īpaši cieša saistība ir tādām emocijām kā dusmām un trauksmei. Trauksme rodas, kad ceļš uz mērķi ir neskaidrs, grūts vai draudošs. Smaga trauksme var traucēt ikdienas dzīves norises tik lielā mērā, ka tiekties pēc mērķa kļūst neiespējami un ieteicama ārstēšana.
Dusmas rodas, ja ceļā uz mērķi ir šķēršļi, kas var izraisīt frustrāciju un agresīvu izturēšanos. Dusmas ir emocionāla reakcija, kas rodas, kad vainu par personīgo negatīvo pieredzi piedēvējam citiem un sākam uzskatīt, ka apkārtējie cilvēki izturas netaisnīgi un liek mums ceļā šķieršļus.
Trauksme ir ģeneralizēts sasprindzinājuma, bažu vai baiļu stāvoklis, kas nav saistīts ne ar vienu konkrētu stimulu vai objektu. Trauksmes reakcija, jādomā, veidojusies tādēļ, lai palīdzētu cilvēkiem pārvarēt briesmas. Trauksme mēdz rasties tad, kad domājam, ka varētu rasties kāds kaitējošs vai draudīgs stimuls. Ja šāds stimuls apkārtējā realitātē nepastāv, trauksmi mēdz apzīmēt par brīvi plūstošu jeb difūzu trauksmi.
Bailes ir emocijas, ko izraisa kāds noteikts, draudīgs stimuls pašreizējā realitātē.” (Borns, Ruso, Psiholoģija, Raka, 2000, lpp.

Emocijas atspoguļo mūsu iekšējo stāvokli. Tas var teikt ir mūsu pārdzīvojumu un laimīgo brīžu spogulis. Emocijas ir cieši saistītas ar motivāciju, un arī otrādāk motivācija ir cieši saistīta ar emocijām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1353366
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties