Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118862
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vispārīgs laikmeta raksturojums.
Seno ēģiptiešu apģērbs bija vienkāršs un praktisks. Trīs tūkstošu gadu laikā ēģiptiešu mode tik pat kā nemainījās. Drēbju pagatavošanai tika izmantots dažāda biezuma linaudekls un augu šķiedras, vēlāk arī kokvilna, īpaši iecienīts senajiem ēģiptiešiem bija plāns un viegls lina audums. Reti, bet izmantoja arī no iekšzemes ievestu zīdu. Priesteru un faraonu apģērbā izmantoja arī putnu spalvas un dzīvnieku, piemēram, leopardu ādu. Bērni parasti vasaras mēnešos staigāja kaili, un ziemas mēnešos nēsāja dažāda veida apmetņus. (04)
Jo bagātāks bija cilvēks jo smalkāk un rūpīgāk izstādāts bija viņa apģērbs un jo greznākas bija viņa rotaslietas. Viņi skuva galvas un nēsāja parūkas kā rotu un šī tendence saglabājās tūkstošiem gadu. Ēģiptiešiem patika rotaslietas. Ļoti populāras bija dažādas ap kaklu liekamas rotas no māla, zelta, stikla un dārgakmeņiem. Iecienīti bija arī amuleti iecienītāko dievu formā. Galvassegas bija visdažādāko veidu un izmēru. Faraoniem bija viskrāšņākās un smalkākās galvassegas, jo tām bija kroņa nozīme
Senie ēģiptieši lietoja dažādus krēmus un eļļas, lai saulē viņu āda nekļūtu sausa. Acu ēnas un lūpu krāsas ēģiptieši taisīja no dažādiem izrakteņiem. Izplatītākas krāsas bija zaļa un melna.. Parūkas, rotaslietas, kosmētiku un galvassegas lietoja gan vīrieši, gan sievietes. Senie ēģiptieši ļoti piedomāja kā ģērbties, viņiem bija svarīgs viņu ārējais izskats un tas kādu iespaidu viņi rada.

Sieviešu mode.
Senās Ēģiptes sievietēm apģērbs pārsvarā bija pilnā garumā, sākot no pleciem līdz pašām potītēm. Sieviešu apģērbu taisīja no viegla un plāna lina auduma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148321
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties