Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:281117
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

3.Akorddarba algas formu visbiežāk lieto tad, kad darba ņēmēju grupai (brigādei) noteiktā laikā ar sava darba veikumu ir jānodrošina paredzētais gala rezultāts. Šo atalgojuma formu visbiežāk izmanto būvniecības un projektēšanas jomā, lai garantētu laicīgu un kvalitatīvu pasūtītā projekta izpildi. Darba alga tiek izmaksāta pilnā apmērā, ja darbs pabeigts un pieņemts termiņā vai pirms termiņa.Par termiņa nokavēšanu vai neatbilstību kvalitātes kritērijiem paredz soda maksu.
Premiāla algas apmaksas sistēma – visbiežāk tiek saistīta ar gabaldarba algām, piemēram, menedžeris auto salonā, ja viņš mēneša laikā pārdos 8 mašīnas, tad saņems papildus procentus naudas izteiksmē no katras mašīnas pārdošanas
Nominālā darba alga ir naudas daudzums, ko saņem darbiniek par stundu, nedēļu, mēnesi u.t.t. Nominālā jeb bruto alga ("uz papīra") ir pēc tarifiem un līgumiem aprēķinātā darba alga pirms tam, kad izdarīti dažādi atskaitījumi, piemēram, sociālais nodoklis un iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Tas ir būtisks elements ražošanas izmaksu aprēķinam. Rezultātā, neto darba alga, ko uzņēmējs izmaksā darbiniekiem ir salīdzinoši zemāka nekā bruto alga par atskaitīto nodokļu tiesu. Mūsdienās ir ļoti izplatīti, apejot likumu, bez legālas uzskaites un nodokļu nomaksas algu izsniegt aploksnē – šādā gadījumā bruto un neto algas lielums sakrīt. Reālā darba alga ir tas preču un pakalpojumu daudzums, ko var iegādāties savā īpašumā par nominālo algu. Reālā alga ir nominālās alga “iegādāšanās spēks”. Reālās darba algas līmenis ir atkarīgs no neto algas lieluma un nacioonālās naudas vienības pirktspējas, tādejādi reālās darba algas pirktspēju būtiski ietekmē valūtas svārstības un inflācija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1245139
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties