Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:588183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Par emigrāciju ierasts runāt kā par zaudējumu valstij, tomēr pēdējos gados vairāk tiek runāts arī par emigrācijas pozitīvajiem aspektiem, ko var attiecināt uz emigrantu izcelsmes valsti. Nosauc un īsi raksturo divus!
a) Emigrāciju var uzskatīt kā pozitīvu, ja, piemēram, emigranti dodas uz ārzemēm, lai iegūtu labāku izglītību, labāku darbu, kas var būt ieguvums, kad emigrējošie cilvēki atgriežas uz dzīvi savā valstī, lai būtu labāki un profesionālāki savā jomā, kā arī, strādājot ārzemēs, iekrātu naudu, lai nodrošinātu labākus dzīves apstākļus un pienesumu kādā no jomām savā valstī.
b) Emigrācijas dēļ iespējams var samazināties bezdarbnieku skaits valstī, ja šie iedzīvotāji darbu atrod ārzemēs. Šādā situācijā valstij konkrētajām personām vairs nebūtu jāizmaksā pabalsti, un šis aspekts var uzlabot valsts ekonomisko stāvokli.
6. 2019.gadā Latvijā uz dzīvi ieradās 11223 cilvēki, bet uz pastāvīgu dzīvi citās valstīs devās 14583 cilvēki. Kādu demogrāfisko radītāju ļauj aprēķināt šie skaitļi? Kāds ir šī rādītāja raksturs?
Šie skaitļi ļauj aprēķināt migrācijas saldo, kas ir starpība starp iebraukušo un izbraukušo iedzīvotāju skaitu konkrētā laika periodā noteiktajā teritorijā. Pēc dotā piemēra var secināt, ka migrācijas saldo ir negatīvs (-3360), kas liecina par iedzīvotāju skaita samazināšanos Latvijā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1391519
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties