Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380187
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Var uzskatīt, ka patiesība ir saistīta ar varas sistēmām, kuras to rada un uztur, un ar varas darbību, kura to ievieš dzīvē.
Fuko grāmatas izklāstā varēja atrast arī D.Makkveila izvirzītās normatīvās teorijas, tās nebija akcentētas tieši kā D.Makkveila. Izlasot Fuko grāmatu bija iespēja izprast, ka viņš vēlējās savas grāmatas saturu padarīt monumentālāku, lai tur dominētu dažādas ideoloģijas. Kad Fuko rakstīja par marksistiem, varēja izprast, ka pie šīs tēmas var piesaistīt padomju teoriju. Ka zināms, PSRS ir marksistiskās ideoloģijas pēcteči – turpinātāji, līdz ar to – šī padomju teorija šajā kontekstā ļoti labi iederejās. Savukārt, kad Fuko rakstīja par kapitālistiem, tad no tā izrietēja gan liberālā, gan autoritārā teorija. Piemēram, vairākas Eiropas valstis pirms Otrā pasaules kara pielietoja ekonomikā kapitālismu, bet politikā autoritārismu. No tā var secināt, ka Fuko grāmata „Patiesība, vara, patība” ir netikai interesants un oriģināls domu plūdums par varu un patiesību, bet arī zinātnisks darbs, kurā iedziļinoties var atrast atbildes gan uz politikas attīstības gaitu, gan uz cilvēka filozofisko būtību un piederību šai pasaulei. Tā ir grāmata ar zelta valodu un briljanta domām!

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties