Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:691301
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvnieku valsts stepēs ir bagāta un daudzveidīga, cilvēka darbības rezultātā tā ir stipri mainījusies. Galvenie faunas pārstāvji ir grauzēji: stepes žurkas, susliki, kāmji, lauku peles. No putniem sastopami sīga, mazā sīga, cīrulis un citi.
Atkarībā no veģetācijas rakstura stepju zona iedalās apakšzonās:
1. Prērija - Ziemeļamerikas stepes forma. Ierobežota veģetācija, izteikta ar retu koku un krūmu sastopamību, kas pamatota ar iekškontinentālu atrašanos un kalniem, kas norobežo prēriju rietumos no nokrišņiem. Ar šo apstākli saistīts sauss klimats.
2. Pampa - subtropu stepes. Izteikts garuma zonējumu. Mitrums austrumos pietiekams - 800-1000 mm nokrišņu gadā, uz rietumiem tas samazinās līdz 300-500 mm Andu pakājē, kas atspoguļojas ainavu sausumā. Pagātnē pampas bija graudaugu-zāļaugu stepes ar auglīgām melnzemēm, kas rietumos pāriet sausās graudaugu-krūmāju ar pelēkbrūnām augsnēm apvienojumā ar solončakiem, solonciem un akmeņainiem apgabaliem. Mūsdienās pampas teritorija ir uzarta, tiek audzēti kvieši un kukurūza, intensīva lopkopība.
Auglīga augsne un labvēlīgi dzīves apstākļi ir veicinājuši cilvēku blīvuma pieaugumu stepēs. Stepes ir vislabvēlīgākās zonas lauksaimniecībai, tā kā kultūraugi šeit var attīstīties līdz pat deviņiem mēnešiem gadā. Šeit audzē graudu un tehniskās kultūras. Neērtas apsaimniekošanai zemes izmanto lopu ganībām. Komerciālo medību resursiem šeit nav liela ekonomiskā nozīme.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties