Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
9,99
Ietaupījums:
1,40 (14%)
Cena ar atlaidi*:
8,59
Pirkt
Identifikators:172195
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SIKSPĀRŅU KĀRTAS VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS
Sikspārņu raksturīgākā īpatnība ir spēja lidot, jo starp savdabīgi veidotajām priekškājām, pakaļkājām un asti tiem ir plāna lidplēve. Sikspārņi var nolidot simtiem kilometru. Sikspārņi ir nakts dzīvnieki. Dienu tie pavada, noslēpušies alās, koku dobumos, bēniņos, neapdzīvotās ēkās, malkas grēdās, bet krēslai iestājoties, izlido meklēt barību. Gada aukstajos mēnešus, parasti salasījušies lielākos vai mazākos baros, guļ ziemas miegu alās vai dziļās zemes plaisās. Dažas sugas rudenī aizlido uz dienvidiem. Sikspārņi pārtiek no kukaiņiem, kurus ķer galvenokārt lidojuma laikā, orientējoties pēc ultraskaņas. Barības patērē ļoti daudz: diennaktī apēstās barības daudzums ir apmēram viena ceturtā daļa un vairāk no paša sikspārņa svara. Tā, piemēram, dažu sugu sikspārņi var vienā reizē apēst 30 maijvaboles, 40—50 mušas vai daudzus sīkus kukaiņus. Pārojas vasaras beigās; grūsnība iestājas tikai nākošajā pavasarī pēc pārziemošanas. Grūsnība ilgst apmēram 6—10 nedēļas, parasti metienā ir 1-2 mazuļi. Sikspārņi ir ļoti derīgi dzīvnieki, tāpēc tie ne tikai jāaizsargā ar likumu, bet vēlams rūpēties arī, lai tos piesaistītu, piemēram, izliekot speciālus būrus. Latvijā sikspārņi ir samērā bieži sastopami, tomēr to sugu sastāvs nav vēl pilnīgi noskaidrots. Visbiežāk sastopams rūsganais jeb agrais sikspārnis, Natūza sikspārnis, garausainais sikspārnis un ūdens nakts sikspārnis. Ziemošanas vietās visbiežāk sastopams ziemeļu sikspārnis. Retāk sastop platausi un dīķu nakts sikspārni.

PĀRNADŽU KĀRTA
Pie pārnadžu kārtas pieder vidēji un lieli sauszemes dzīvnieki. Tiem spēcīgas, pa lielākai daļai slaidas kājas, kurām labi attīstīti divi pirksti — trešais un ceturtais. Pārnadži, izņemot meža cūkas, pārtiek no augu barības. Mūsu republikā sastopamas četras pārnadžu sugas: meža cūka, alnis, staltbriedis un stirna. Tie ir mūsu vērtīgākie un krāšņākie medību dzīvnieki. MEŽA CŪKA – Pieder pie pārnadžu kārtas, cūku dzimtas. Meža cūka ir neatgremotājs. Ķermenis ir masīvāks kā mājas cūkai. Mūžs var būt līdz par 15 gadiem. Meža cūku kuiļi var svērt pat līdz 300 kg. Ķermenis ir klāts ar tumšiem melniem, vai rūsganiem sariem. Ziemā bieza pavilna. Līdz viena gada vecumam meža cūkas ir nedaudz rūsganas. Sivēni no 2,5-3 mēnešu vecumam ir strīpaini. Ziemas laikā kuili noi cūkas atšķirt grūti, var atšķirt tikai pēc lieliem ilkņiem. Meža cūkām ir labi attīstīta dzirde un oža. Vējā cilvēku var saost par 300m attālumā. Redze diezgan pavāja. Meža cūka vispār ir ļoti uzmanīgs dzīvnieks. Meža cūkas sastopamas lapu koku un mistrotos mežos ar ozoliem, labi izveidotu zemsegu. Arī upju palienēs. Guļas vietas veido biezās eglītēs, skudru pūžņos, žagaru un siena kaudzēs. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,89 €
Materiālu komplekts Nr. 1328523
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Meža dzīvnieku bioloģija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/172195

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties