Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • "Mēs paši radām jautrību”: kopienas jauniešu politiskās pārliecības interpretācija

     

    Konspekts10 Socioloģija

5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:216868
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Valentīna(Valentine, 1996) veikusi plašu vēsturisko un mūsdienu bērnības nozīmes pētījumu, ko apzīmē ar vārdiem ”bērnības politika”. Savā apskatā parāda, ka bērnus attēlo kā par cilvēku topošu būtni, nevis kompetentu sociālu būtni, kas pati rada savu pieredzi un pārvar telpu un institūciju sastapšanos. Neseni pētījumi par bērnu socioloģiju ir tikuši izvērsti. Vairāk uzmanības velta tam, kā bērni un jaunieši rada savu izpratni par apkārtni: pārvar sociālo attiecību loku, un veido paši savu kultūras un sociālo pieredzi.
Uz šiem pētījumiem balstās tālāk aprakstītais. Studējot jaunu cilvēku pieredzi viņu vietējām kopienām, kur tie pierāda sevi kā zinošus, radošus un kompetentus sabiedrības locekļus. Pētījums parāda, kāda ir jauniešu attieksme pret dzīvi lauku pilsētā Jaunzēlandes dienvidos. Tas atspoguļo telpas un sociālās attiecības jauniešu vidū dzīvojot un pārvietojoties pa Aleksandru (pilsēta Jaunzēlandē).
Šī pilsēta , kurā dzīvo aptuveni 4600 cilvēku, ir lielākais centrs visā reģionā. Tā ir lauksaimnieciska telpa, kur galvenokārt nodarbojas ar lauku un dārzkopības aktivitātēm. Aleksandra ir Centrālā Otagio apgabala padomes pārvaldībā esoša apdzīvota vieta, kas piedāvā administratīvos, komerciālos un sociālos pakalpojumus (ieskaitot augstskolu) gan iedzīvotājiem, gan ceļotājiem un tūristiem, kas apstājas šajā pilsētā pa ceļam uz Kvīnstaunas Ezera apgabalu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties