Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397286
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mērījumiem sociālajās zinātnēs un pētniecībā ir milzīga nozīme. Iegūstot informāciju pētījuma rezultātā, tai ir vairāk abstrakta forma; un pateicoties mērījumiem, mēs varam šo informāciju pataisīt par vairāk „aptaustāmu”. Informācija tiek pārvērsta skaitļos vai simbolos. Vissvarīgākais pētījumos ir pieļaut pēc iespējas mazāk kļūdu, lai gan nekad nebūs tā, ka mērījums būs ideāls, tas ir, bez nevienas kļūdas.
Pastāv ļoti daudzi veidi, ko zinātnieki izmanto, lai konkretizētu savu pētījumu ar skaitļu palīdzību. Piemēram, mutiskie ziņojumi. Šī varētu būt viena no visbiežāk izmatojamām metodēm. Cilvēki tiek intervēti, atbild uz jautājumiem vai izsaka savu viedokli par kaut kādām parādībām.
Zinātnieki bieži novēro kādu parādību, un tad analizē to. Bieži vien pat tiek veikti rakstiski vai audio ieraksti ar novērojumiem.
Dažreiz kā viena no pētījumu metodēm tiek izmantoti arhīvi. Tā var būt dažāda veida informācija, kas tur tiek iegūta, taču tas viss notiek ar arhīvu palīdzību. Var tikt izmatotas, piemēram, vēstules, dienasgrāmatas, statistiskie pieraksti vai prese.
Mērījumi atšķiras viens no otra ne tikai ar dažādām pieejām, bet arī ar mērījumu līmeņiem. Mērījumu līmeņi palīdz sakārtot iegūto informāciju. Pastāv nominālie mērījumi, kārtas un intervālie mērījumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties