Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:771766
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zinātnes vēsturē attīstības procesā ir zināmi daudz nozīmīgi atklājumi. Taču tikai nedaudzi ir pielīdzināmi tam milzīgam darbam, ko ir veicis Mendeļējevs- viens no pasaules slavenākajiem zinātniekiem ķīmijas nozarē. Ir pagājuši dauzi gadi, kad tika izveidota Mendeļējeva tabula, neviens nespēj pateikt, kad tiks līdz galam izprasts tās saturs.
Dmitrijs Mendeļējevs dzimis 1834. gada 8.februārī, Toboļskā, ģimnāzijas direktora un Toboļskas guberņas tautas izglītības atbalstītāja Ivana Mendeļējeva un Marijas Mendeļējevas ģimenē. Zēnu audzina māte, jo neilgi pēc bērna dzimšanas tēvs kļūst akls.
1841. gada rudenī Dmitrijs uzsāk mācības Toboļskas ģimnāzijā. Vēlāk 1850. gada 9.augustā, tiek uzņemts studentu rindās Pēterburgas Galvenā Pedagoģiskā institūtā- fizikas-matemātikas fakultātē, kur zināšanas guva no tā laika izcilākajiem krievu zinātniekiem- matemātiķa Ostrogradska, fiziķa Ļenca, ķīmiķa Voskresenska. Ievērojot Mendeļējeva talantu profesors Vaskrisenskis un mineraloģijas profesors Kutorga piedāvā veikt Dmitrijam analītisku pētījumu no Somijas ievestajiem minerāliem.
1855. gada maijā Zinātnieku padome piešķir Mendeļējevam ‘’Vecākā skolotāja’’ titulu, kā arī apbalvo ar zelta medaļu.
Daudz laika tiek veltīts maģistra disertācijai, ‘’Silikātu savienojumu veidošana’’- veiksmīga ievadlekcija, kura 1857. gada palīdz iegūt privātdocenta titulu un darboties Pēterburgas universitātē.
1861. gada februāra nogalē Mendeļējevs nolemj uzdrīkstēties izveidot organiskās Kīmijas mācību grāmatu, kura pēc neilga laika tiek drukāta, kā arī veic tulkojumu Vāgnera ‘’Ķīmisko tehnaloģiju grāmatai- tas ir sākums Mendeļējeva lielai popularitātei un slavai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1113936
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties