Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:237568
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir meditācija   
  Meditācija – īpašs apziņas stāvoklis   
  Apziņa un enerģija   
Darba fragmentsAizvērt

Par to, kas ir meditācija un kam tā nepieciešama, pastāv dažādi viedokļi, atšķirīgi skaidrojumi. Lūk, viens no tiem: daudzi cilvēki izjūt vajadzību būt tuvāk pie sava Dieva; meditēšana ir viens no veidiem blakus lūgšanai un dziedāšanai, kas pastiprina šo tuvības sajūtu un var radīt sapņainu stāvokli, ko sauc par transu; transa stāvoklī cilvēki jūt, ka viņu ķermeņos ienāk un tos vada svētie gari. Šāda meditācijas izpratne vai izjūta cik noprotams raksturīga galvenokārt stipri reliģioziem cilvēkiem, tādiem, kuru dzīves mērķis ir nonākt kontaktā ne vien ar svētajiem gariem, bet konkrēti arī ar Dievu.
Vēl pastāv plaši izplatīts viedoklis, ka meditācija tās ir pārdomas, iedziļināšanās vai koncentrēšanās, tā ir ieiešana sevī, ieklausīšanās sevī. Tie, kas meditāciju skaidro šādi parasti, bet ne vienmēr ir cilvēki ar kādām garīgām vai psiholoģiskām traumām. Par meditāciju viņi saka: “Es ieeju klusumā.” Vai arī: “Es ieeju sevī.” Viņi jūt, ka trīsdesmit minūšu ilgs dziļš klusums var aizstāt vairāku stundu miegu; tajā brīdī cilvēks koncentrējas un ir daudz mierīgāks. Un nonākot pie apziņas, ka meditējot cilvēks kļūst jaunāks un spraunāks, arvien vairāk tie pievēršas šai pabūšanai ar sevi klusumā. Tie izjūt labsajūtu pat vairākas stundas pēc meditācijas. Meditējot tie pārdzīvo iekšējo ainu burvību un dziļu atslābināšanos. Meditāciju pielīdzina dažādiem apreibinošiem līdzekļiem. Nereti ievēroju arī, ka starp šāda veida meditāciju un relaksāciju tiek likta vienlīdzības zīme. Es to interpretēju tā - meditācija ir viena no relaksācijas metodēm.
Ir vēl kāds skaidrojums par to, kas ir meditācija un, kāds ir tās mērķis. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties