Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816515
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1. Dabas un apkārtnes ainavas.
“gar vienu pusi mājai iet plats ceļš. Pelēks, pasērējušiem grāvjiem abās pusēs, viņš kā garš, noputējis audekls aiztiepjas pa amatu uz Varlas bērzu birzi.”
“kailie spāru gali rēgojas uz nodilušiem salmu jumtiem kā izspiedušies žokļu kauli uz izdēdējušas sienas. Sienas iztrunējušas un tā sašķobījās, ka katru acumirkli sabruktu, ja no tām atņemtu pieliektas stutes.”
“Istaba un saimniecības ēkas stāv četrstūrī, cieši cita pie citas. Cik tās līdzīgas salīkušām, izdēdējušām vecenītēm, kas uz ķeģīšiem turēdamās, čupā salīdušas, žēlojas par savu krustu un nelaimi!”
“Kā tagad vēl redzu šo iezaļgani krāsaino, ‘’četrkantaino dēļu ,malu stāvam tur piekalnē uz amatas, viņā lielceļa pusē, ar garu ķieģeļu skursteni uz melnā jumta, kas izskatās kā sarkana ķivere uz melnas parūkas.”
“Šī ziedoši elsošā ēze...Šī laiskās plēšas, kuras, guļus izlaidušās, krāc un šauda ugunīgās mēles...Šī melnā, druknā lakta, ap kuru it kā spietodamas sijājas zelta bites...” 266 Lpp.

“...cik daiļas ir šīs jūlija naktis, kad mēness stari mīksti ieaužas pelēkajos miglas metos un sapņains burvju šķidrauts nogulst pār laukiem un tīrumiem. Visa apkārtne, cik tālu acs var saredzēt, dus nogrimusi dziļā klusumā. Tikai dābola laukā grieze kā uzvilkts pulkstenis kārtīgos, vienmērīgos atņēmienos tarkšķina savas pāris notis, bez apstāšanās; un tur, tālu aiz meža, kaut kur dzird vēl suni paretam ierejamies – gurdāk, arvien gurdāk. Ne lakstīgalas kaislā pogāšana, ne varžu jestrā kurkšana, nekas...nekas... ”
“gar ausīm kā snaudu dziesmiņa aizzuz, no upes nākdams, lēns vējiņš, uzpūzdams uz ģīmja, uz kakla, uz neapsegtiem pleciem. Kur omulīgi tad justies zem krustēva Klāva siltā kažoka un lūkoties tīkam zaļganajā debess atvarā, kamēr acs atkal ierauga kādu jaunu, līdz šim nepamanītu zvaigznīti...Kas tas par baudījumu!” 271 - 272Lpp.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1177881
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties