Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:992497
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Matemātikas kā patstāvīgas zinātņu nozares raksturīgās iezīmes ir tās abstraktums, loģiskā stingrība un ļoti plašā pielietošanas iespēja.
Kad sākās matemātika? Kurā vietā tas notika? Precīzi uz šiem jautājumiem ir grūti atbildēt. Taču skaidrs, ka bez skaitļa jēdziena, bez prasmes pareizi saskaitīt, atņemt, reizināt un dalīt cilvēces attīstība nav iedomājama. Par naturālā skaitļa jēdziena veidošanos nav saglabājušies nekādi dokumentāli dati. Tāpēc matemātikas vēsturei jāizmanto etnogrāfijas un lingvistikas pētījumi. Tādejādi noskaidrots, ka sensenos laikos cilvēks pratis skaitīt tikai līdz divi. Šis skaitlis ir saistījies ar konkrētu priekšmetu pāri, piemēram, indiāņiem – acis, tibetiešiem – spārni. Ja priekšmetu ir bijis vairāk, tad pirmatnējais cilvēks izmantojis jēdzienu “daudz”. Pēc tam pakāpeniski radušies nākošo skaitļu nosaukumi.
Skaitīšanu, četras aritmētiskās darbības un skaitļošanas likumus nav izdomājis kāds konkrēts cilvēks. Aritmētika ir veidojusies no ikdienas praktiskās dzīves nepieciešamības. Ražošanas un tirdzniecības attīstība prasīja aizvien lielākus skaitļus.
Pakāpeniski ir attīstījusies arī ģeometrija. Cilvēkiem vajadzēja izmērīt attālumus, zemes gabalu laukumus, trauku tilpumus. Tā izveidojās mērīšanas paņēmieni, skaitīšanas tehnika un darbību likumi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119304
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties