Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718072
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas kanālos ir nosacīti maz importa raidījumu un filmu, tās visbiežāk atkārtojas, taču ir daudz pašmāju ziņu un izklaides raidījumu. 95% Latvijas ģimeņu mājās ir vismaz viens strādājošs televizors, 27% - divi.
Pēc šiem datiem var secināt, ka televīzijas skatīšanās ģimenes ikdienā ir ļoti ierasta tradīcija arī šobrīd, interneta laikmetā. Televīzijai ir ļoti liela ietekme uz cilvēka ikdienas dzīvi, pieņemot, ka lielākā daļa skatītāju regulāri piesēžas pie TV ekrāniem konkrētā laikā, lai skatīties konkrētu pārraidi. Auditorijas pieprasījumam ir viegli izsekot, līdz ar to veidojot tiem apmierinošu saturu, kā arī izceļot galveno un svarīgāko.
Televīzija joprojām ir vērtējama neviennozīmīgi. No vienas puses tā joprojām sniedz informāciju par notiekošo pasaulē, ziņo par aktualitātēm, no otras – liek cilvēkiem pierast pie ierastas rutīnas gan ikdienā, katru dienu konkrētā laikā posmā iekārtojoties dīvānos, gan pēc paša satura – cilvēks sāk interpretēt informāciju pēc jau ierastām metodēm, līdz ar to nepaplašina savu redzesloku, bet vienkārši adaptē to jau ierastajam. Ģimeņu ikdienas rutīna gan ārvalstīs, gan Latvijā ir spēcīgi pakārtota televīzijas skatīšanai, līdz ar to sašaurinot redzesloku. Nedaudz ironiski, jo masu medijam tomēr piemīt īpašība auditorijai sniegt iespēj piekļūt informācijai un notikumiem, kurus fiziski tie nav spējīgi piedzīvot klātienē, tomēr tā sniedz arī zināmu „slinkuma” pakāpi – nav vajadzības darboties un trenēt intelektu, informācija pati par sevi, balstīta uz citu cilvēku un medija prioritātēm tiks pasniegta katru dienu pulksten 20:30.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties