Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:922348
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grāmata sastāv no sešām nodaļām (grāmatām). Pirmajā grāmatā dota valsts kā tautas varas definīcija, norādīts uz cilvēka sabiedrisko raksturu kā valsts izcelšanās pamatu un atklāta tā būtība – ar kopīgām interesēm un tiesībām vienotu cilvēku kopiena. Aprakstīti trīs klasiskie valstu tipi: monarhija, aristokrātija, demokrātija un raksturotas katras iekārtas stiprās un vājās puses. Vislielāko priekšrocību pārējo iekārtu vidū, dodot karaļvalstij. Ideāla ir ceturtā tipa valsts, kuras iekārtā sajauktas pirmo trīs modeļu iezīmes. Jaukta tipa valsts nodrošina pilsoņiem lielu vienlīdzību (aequabilitas magna) un tai raksturīga liela noturība (firmitudo), kas ir svarīga prasība katrai valstij.
“Valstij, pat ja tā ir briesmās, tu nevari palīdzēt jebkurā brīdī vai tad, kad to iedomājies, ja tu neesi vietā, kurā esi tiesīgs to darīt.” Neesot attiecīgajā valstī, attiecīgajā amatā vai arī attiecīgajā brīdī, nav iespējams izdarīt konkrētas lietas.
“…gudrais zinības par valsts lietam nedrīkst ignorēt, jo viņam jāgatavojas uz visu, par ko nav zināms, vai tas kādreiz nebūs vajadzīgs.”
“Ja mēs par šīm lietām neko nezinām vai arī ja zinām ļoti daudz, šo zināšanu dēļ mēs nevaram būt ne labāki, ne laimīgāki, turpretī ir gan iespējams, ka mums būtu viens senāts un viena tauta; un ir lielas bēdas, ja tā nav, un mēs zinām, ka ir citādi, un saprotam, ka tad, kad tas būs īstenots, mēs dzīvosim gan labāk, gan laimīgāk.” Manuprāt, vērtīga atziņa tāpēc, ka, lai cik daudz par kaut ko būtu informācijas, vienalga būs kādi apstākļi, kas mainīs rezultātu un tāpēc nevar salīdzināt, piemēram, divu cilvēku, ar vienādi pieejamiem darba rīkiem, rezultātu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties