Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:281152
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jebkurai organizācijai, pildot mārketinga funkcijas un īstenojot mārketinga mērķus, jāņem vērā arī ražošanas, finansu, grāmatvedības un citas darbības, kas kopā veido mārketinga iekšējo vidi. Organizācijas darbojas konkrētos tirgus apstākļos un tās vadības lēmumu pieņemšana ir atkarīga arī no ārējās vides faktoriem, kuru iedarbība ir ļoti dažāda.

Mārketinga vide ir organizācijas darbību ietekmējošo labvēlīgo un nelabvēlīgo faktoru kopums, kuri izraisa nepieciešamību tos izmantot vai pārvarēt, lai īstenotu mārketinga mērķus.

Kontrolējami ir tie vides elementi, kurus mārketers pats var izvēlēties, sabalansēt un izmainīt. Tie ir mārketinga komplekts iekšējie elementi.

Nekontrolējami ir tie elementi, kurus mārketers nevar tieši iespaidot un izmainīt (klientu gaume, modes tendences, valūtas maiņas kurss u.c.). Ilgākā laika periodā dažreiz ir iespējams panākt izmaiņas arī šajos elementos, bet mārketers nevar tos tieši kontrolēt.

Lai organizācija pieņemtu pareizus lēmumus, ir nepieciešama informācija par ārējo vidi, kurā notiek organizāciju darbība. Šo informāciju var iegūt, skenējot vidi.

Vides skenēšana ir process, kurā uzņēmums savāc informāciju par mārketinga ārējo vidi no dažādiem resursiem: personiskās pieredzes un kontaktiem, publicētiem materiāliem un periodikas izdevumiem vai arī speciāliem pētījumiem. Vides analīze ir skenēšanas procesā iegūto datu interpretācija. [2;21].…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1207552
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties