Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mantojuma pieņemšana un iegūšana, līdzmantinieku savstarpējās attiecības

     

    Konspekts8 Tiesības

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277374
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mantojuma tiesību pāreja – mantojuma transmisija
695.p. Ja mantot aicinātais nomirst pirms viņa gribas izteikšanai noliktā termiņa (693.p.), neizteicies par mantojuma pieņemšanu, tad viņa mantiniekiem atvēlēti tie paši termiņi, lai viņi varētu izteikties tiklab par viņa atstāto, kā arī par viņam piekritušo, bet vēl nepieņemto mantojumu (termiņi skaitāmi no mirušā mantot aicinātā nāves, nevis no mantojuma atstājēja nāves). Viņa mantiniekiem jāuzsāk mantojuma lieta gan par pirmo, gan otro mantojumu (ar transmisiju ar pāriet mantojuma tiesība, bet ne neatraidāmās daļas tiesība).
*Šajā pantā noteiktā mantošanas transmisija jānošķir no mantošanas uz pārstāvības tiesību pamata – nevar uzskatīt, ka transmisijas gadījumā, mantiniekam nomirstot pirms iestājies termiņš mantojuma pieņemšanai, vienmēr tiek prezumēts pats par sevi, ka mantinieks mantojumu pieņēmis, ja vien viņš jau nebija no mantojuma noteikti atteicies (kā tas ir pārstāvības tiesību gadījumā).
*CL skaidri nenosaka, vai visiem mantiniekiem kopā jāizsakās par mantojuma pieņemšanu vai atraidīšanu. Senāts ir lēmis, ka šādos gadījumos mantot aicinātā mantiniekiem ir tiesības katram patstāvīgi izteikt gribu pieņemt vai atraidīt viņam pienākušos daļu no mantojuma
Ja mantinieks miris pēc tam, kad bija mantojumu jau faktiski pieņēmis, bet nav apstiprinājies mantojuma tiesībās, tad pati šī mantas uzskatāma par iegūtu īpašumā. Šādā gadījumā viņa mantiniekiem nav piemērojami noteikumi par mantošanas transmisiju, un mantojumu, kura sastāvā ietilpst sākotnējā mantojuma atstājēja manta, viņš pieņem likumā noteiktajā kārtībā
!!! Neatraidāmā mantinieka tiesības uz neatņemamo daļu ir šī mantinieka personiska tiesība, kas izriet no viņa radniecības vai laulības ar mantojuma atstājēju, tāpēc šīs tiesības nevar novēlēt citam. Prasības tiesības uz neatņemamo daļu nepāriet uz mantinieka mantiniekiem mantošanas transmisijas kārtībā. Tikai tad, ja neatraidāmā mantinieka mantinieks pats ir mantojuma atstājējam neatraidāmais mantinieks, viņš var pieprasīt neatņemamo daļu, kas ir viņa paša personiskā tiesība !!!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1358727
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties