Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695156
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mančestera ir maza, plaukstoša pilsēta Anglijas ZR. Uz A no Mančesteras atrodas Penini augstiene, bet uz R – Īrijas jūra. Tuvākās pilsētas ir Liverpūles un Līdsa.
Pilsētā atrodas Senās Mančesteras muzejs un Čeneja lauku māja. Muzeja iekšienē tā apmeklētāji var uzzināt to, ka Čeneja vārds kļuva pazīstams visā pasaulē, bet vēl pirms nebija nodibināta pilsēta, tikai apdzīvota ar plaši izplatītu tirdzniecību un industriju, kurā izmantoja ūdens enerģiju. Čeneja lauku mājai bijusi bagāta vēsture. Tā ir bijusi skola, kafejnīca, aprūpes centrs, veikals utt. 1985.g. pēc simtiem smagu stundu darba, kuru veica brīvprātīgie, šī ēka kļuva par vēstures muzeju. Eksponāti atspoguļo Mančesteras vēstures dažādību. Muzejā var apskatīt 1800 – simto gadu drēbes, mēbeles, kāda izskatījās skola, lauku veikaliņš, farmacētikas un medicīnas eksponāti. Timotijs Čenejs bijis pulksteņmeistars, fermeris u.c. 1798.g. Timotija Čeneja jaunākais dēls Džordžs apprecējās, 2 viņa dēli – Džons un Sets, kļuva par māksliniekiem. Džons vēl joprojām tiek pieskaitīts pie Amerikas vislabākajiem gravētājiem. Sets bija labi pazīstams ar viņa krāšņajiem sieviešu portretiem. Džordža vecākais dēls Džordžs Volss Čenijs uzauga, lai kļūtu par pilsētas līderi. Viņam bija svarīga nozīme pilsētas nosaukuma maiņā no Orford Parish (garīdznieka vārdā) un Manchester. Pārējie Čeneja dēli bija Zīda Manufaktūras Kompānijas (Cheney Brother’s Silk Manufacturing Company) dibinātāji. Čeneja vārds un zīda darinājumi ar labu reputāciju un izcilu kvalitāti bija populārs visā pasaulē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties