Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877706
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, Malkolms X tiešām ir viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem, runājot par cilvēces brīvības robežas paplašināšanu. Malkolms X savā ziņā ir atšķirīgs no citiem cilvēces brīvības sludinātājiem, jo viņš ne tikai uzskata, ka melnie cilvēki ir vienlīdzīgi baltajiem, bet arī to, ka melnādainie cilvēki ir pārāki. Malkolms arī neskaitāmas reizes ir paudis savu nepatiku pret baltādainajiem cilvēkiem. Dēļ šī iemesla, ir arī liela daļa cilvēku, kuri tik tiešām uzskata viņu pašu par rasistu. Domāju, ka es arī piederu pie šīs cilvēku grupas. Viņa ietekme uz melnādaino cilvēktiesību paplašināšanu ir nenoliedzama, bet dažas viņas darbības ir apstrīdamas. Uzskatu, ka Malkolma bērnību gadi un, it īpaši, cietumā pavadītie gadi bija viņa panākumu avots.
Vikipēdijā ir aprakstīta visa Malkolma dzīve no piedzimšanas līdz nāvei, toties dokumentālajā filmā par Malkolmu X es atklāju dažus līdz šim nezināmus faktus. Malkolms bija atkarīgs no azartspēlēm un narkotikām. 1945. gadā viņš saorganizēja bandu, lai aplaupītu bagātas ģimenes. Lai nepiedalītos Otrajā pasaules karā, viņš izklāstija savu ideju, ka melnādainie cilvēki varētu nogalināt baltos.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties