Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958364
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Norēķinu karšu biznesam visā pasaulē ir raksturīga nepārtrauktas attīstības tendence, vairākus gadus pēc kārtas starptautiskās karšu organizācijas ziņo par aptuveni 20% gada pieaugumu norēķinu karšu biznesā. Tā ir stabila un noturīga tendence, kas tiek panākta attīstot tehnoloģijas, apgūstot jaunus reģionus un valstis, kā arī dažādojot piedāvāto produktu klāstu.
Latvijā 1992.gadā, kad maksājumi ar norēķinu karti bija novitāte, tad šodien to piedāvā ne tikai bankas un lielākās viesnīcas, un restorāni, bet arī daudzas tirdzniecības vietas. Pirmo maksājumu karti izdeva 1993. gada pavasarī. Pie tam maksājumus ar kredītkarti mūsdienās veic ne tikai ārzemju tūristi vai biznesa cilvēki, bet arī Latvijas iedzīvotāji, jo šo gadu laikā pašmāju bankas ir izsniegušas vairāk kā 2,4 miljonus maksājumu karšu, tas nozīmē, ka katram Latvijas iedzīvotājam ir kaut viena maksājumu karte.
Pirmā banka, kas sāka izsniegt viedkartes bija Rīgas Komercbanka. Kartes nosaukums bija “Latkarte” un tā darbojās kā lokālā karte. Tajā laikā viedkartes Latvijā vēl nebija aktuālas un tāpēc šīs kartes attīstīšana prasīja lielus naudas līdzekļu. Lai bankomātos apkalpotu viedkartes ir nepieciešamas investīcijas un tehniskie uzlabojumi. “Latkarte” tika radīta laikā, kad Latvijā un pasaulē vēl nebija plaši izplatīta maksājumu karšu krāpniecība. Rīgas Komercbanka neguva atsaucību ne no citām Latvijas komercbankā, kā ar ne no Latvijas finansu tirgus kopumā, līdz ar to šīs kartes turpmākā attīstība nenotika un tā kalpoja tikai kā klientu identifikācijas karte.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties