Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Makroekonomikas priekšmets, makroekonomiskās aktivitātes mērīšana

     

    Konspekts3 Ekonomika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:830916
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pozitīvā ekonomika – ir virziens ekonomikas zinātnē, kas mēģina atklāt un analizēt dažādas objektīvas ekonomiskās likumsakarības vai zinātniskos skaidrojumus, kuri veido ekonomiskās rīcības principu pamatu. Pēta ekonomiku tādu, kāda tā ir. Vissarežģīts uzdevums ir analīze.
Normatīvā ekonomika – virziens ekonomikas zinātnē, kas dod ar personīgiem subjektīviem slēdzieniem un apgalvojumiem pamatotus priekšlikumus, kādai ir jābūt ekonomikas mērķu izvēlei, to īstenošanai un ekonomikas politikai. Pēta ekonomiku tādu, kādai tai vajadzētu būt. Normatīvā makroekonomika atbild uz jautājumiem „kā jābūt?”, „ko varam un ko vēlamies sasniegt?”, „kā to panākt?”. 2
Slēgtā ekonomikā makroekonomikas plūsma notiek starp mājsaimniecību, ražotāju, valdības un finanšu sektoriem. Tajā notiek preču un pakalpojumu, kā arī naudas plūsma. Savukārt atvērta ekonomika veidojas, ja pastāv starptautiskā tirdzniecība. Tātad atvērtā makroekonomisko plūsmu modelī jāiekļauj arī ir pasaules sektors, kas papildina slēgtas ekonomikas sistēmu ar eksporta, importa un investīciju plūsmām.3
Katrā tirgus ekonomikas zemē ir neformālā ekonomika, ko, statistika tieši nespēj uztvert. Vispirms jāmin „pelēkā” ekonomika, kas ir legālās jeb „baltās” ekonomikas nelegālā daļa. Oficiāli reģistrēto uzņēmumu ietvaros, liekot algas vai to pielikumu aploksnēs, uzkrāj fondu kukuļdošanai „vajadzīgiem” cilvēkiem. Saprotams, no šīs nelegālās, kaut arī principā atļautās ekonomikas nodokļi netiek maksāti. Tautsaimniecībai īpaši negatīva loma ir kontrabandai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127330
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties