Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Makroekonomikas priekšmets, makroekonomiskās aktivitātes mērīšana

     

    Konspekts4 Ekonomika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:496109
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

IKP izaugsmes temps katrā no tabulas pozīcijām ir veidojies atšķirīgi, dažādu ekonomisku, un ne tikai notikumu dēļ. Krievijā IKP 2010. gadā bija 4,6, kas salīdzinot ar 2009. gadu ir ļoti straujš kāpums uz augšū. Šādu pozitīvu ekonomisko izaugsmi Krievijā, lielākoties veicināja naftas cenas pieaugums, kas sasniedza 2007. gada līmeni. 2010. gads bija veiksmīgs ne tikai naftas, bet arī pārējiem izejvielu tirgiem. Liela loma ekonomikas stimulēšanā bija valdības programmām, piemēram, automašīnu utilizācijas programmai (АВТОВАЗ) un valsts pasūtījumiem, kas sekmēja investīciju pieaugumu ekonomikā. 2011. gadam prognozē IKP pieaugumu 4,6 kas tiek prognozēta tādā gadījumā, ja naftas cena pasaules tirgū saglabāsies vismaz 81 USD par barelu. Starptautiskā valūtas fonda pārstāvji prognozē, ka Krievijā IKP temps 2012. gadā samazināsies, kas būs saistīts ar eiro zonas parādu krīzi.
Tā kā augsts IKP pieaugums attīstītajās valstīs nespēj noturēties ilgi, arī ASV bija tāds pats scenārijs. IKP ASV 2010. gadā, salīdzinot ar 2009. gadu bija samazinājies. Tomer iemesli, kapec IKP pieaugums samazinājās alidzīnājumā ar iepriekšējo periodu, liecina, ka ASV ekonomikas struktūra īpaši nemainās. Nauda, kas tiek ieguldīta ekonomikā caur ekonomikas stimulēšanas programmām, atdzīvina esošo uz kredītu apjoma pieaugumu un iekšējo patēriņu orientēto ekonomiku, bet tas var ilgt, kamēr tiek īstenoti stimulēšanas pasākumi. Arī 2011. un 2012. gadā netiek prognozēta ievērības cienīga izaugsme. Liela ASV problēma ir valsts parāds. ASV plāno īstenot dažādus taupības pasākumus, bet diemžēl tiek prognozēts, ka pārēja pie taupības nepalīdzēs ASV ekonomikai uzlabot savu attīstības dinamiku.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327382
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties