Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:163183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Makroekonomika kā ekonomikas zinātnes sastāvdaļa

Makroekonomikas trīs galvenie rādītāji ir inflācija , bezdarbs un ekonomiskā augsme, šie trīs rādītāji ir arī galvenie valdības interešu sfērā. Izmanto statistiku šo rādītāju mērīšanai. Bezdarbs ekonomiskajā politikā tika uzskatīts par mazāk nozīmīgu.
Makroekonomika pēta galveno makroekonomikas problēmu: ierobežoto resursu izmantošanu no nacionālās ekonomikas vai tās lielo sastāvdaļu pozīcijām
Makroekonomika sadalās vairākos sektoros : mājsaimniecību, ražotāju, finanšu, ražotāju, valdības kā arī pasaules saimniecības sektors.

2. Dž.Keinsa loma makro attīstībā

Makroek. teorijas pamatlicējs ir Britu ekonomists Keinss.1936.g. grāmatā “Nodarbinātības , procentu un naudas vispārēja teorija” viņš atklāja Lielās depresijas cēloņus un izstrādāja ekonomikas atveseļošanas metodes, kuras paredz pieprasījuma stimulēšanu, izmantojot fiskālo politiku. Viņš bija ietekmīgs tā laika ekonomists. Viņa darbi radīja viņa uzskatu sekotājus, izveidojot ekonomiskās domas virzienu, kuru sauc par keinsismu.

3. Ekonomiskie procesi mikro un makro līmenī.
Ekonomisti apskata ekonomiku divējādi. Mikro un makro līmenī.
Mikroekonomika ir zinātne, kas pētī dažu saimniecisko subjektu izturēšanos, kā arī pircēja un pārdevēja plānu saskaņošanu tirgū jeb cenas veidošanu. Mikroekonomikā dominē skaitlis viens: vienas preces tirgus, viena saimnieciskā vienība, viens ietekmējošs lielums, bet pārējie rādītāji tiek uzskatīti par konstantiem, lai izslēgtu to iedarbību uz pētāmo objektu. Mikroekonomika analizē cēloņu un seku likumsakarības, kuras ietekmē indivīdu, firmu un sabiedrības izvēli. Īpaša uzmanība tiek pievērsta cenas pētīšanai, analizējot, kā tā ietekmē pieprasījumu, piedāvājumu, konkurenci un citus ekonomikas elementus.
Makroekonomika darbojas ar apkopojošiem rādītājiem. Makroekonomikas izpētes objekts ir nodarbinātība valstī, inflācija, ekonomiskā izaugsme, naudas daudzums valstī. Makroekonomika izskaidro ekonomisko situāciju valstī un prognozē, kāda tā varētu būt.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties