Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:612105
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomisti uzskata, ka jebkura krīze var radīt gan zaudējumus, gan arī rosināt jaunu iespēju attīstību. To var teikt arī par krīzi, kas radusies Covid-19 pandēmijas ietekmē. Uzraksti apmēram 200 vārdus garu argumentētu pārspriedumu par tēmu: „Covid-19 pandēmijas ietekme uz Latvijas ekonomiku”! Pamato savu viedokli, izmantojot zināšanas ekonomikā, lieto ekonomikas jēdzienus un analizē ekonomisko parādību likumsakarības! (20 punkti)

Covid-19 pandēmijas ietekme uz Latvijas ekonomiku bija dažāda, kādam tā sagrāva visu kas bija, citam atkal pavēra jaunas iespējas kā arī jaunus izaicinājumus. Covid-19 pandēmija izraisīja ekonomikas nepastāvību, jo samazināja patēriņu, izjauca piegādes ķēdes , radīja zaudējumus un noveda pie bezdarba, tomēr cilvēkiem vajadzēja pielāgoties šādai situācijai. Vairāk vajadzēja pievērsties jaunām iespējām, pārskatīt esošās darbības moduļus kā arī digitālajiem risinājumiem, kas bija labākā pozīcija, lai šajā krīzes situācijā izdzīvotu. Pandēmijas laikā digitālās transformācijas uzplaukums mainīja arī darba tirgus dinamiku, palielinot pieprasījumu pēc digitālo prasmju un radot jaunas darba iespējas. Šī pandēmija sniedza iespēju analizēt , un spēt veiksmīgi atrast pareizo risinājumu. Valsts bija spiesta īstenot ekonomikas atbalstu , lai mazinātu negatīvu ietekmi uz uzņēmējdarbību, dot finansiālo atbalstu bezdarbniekiem, uzņēmumiem, kā arī Latvijas iedzīvotājiem lai uzturētu ekonomikas stabilitāti un augošu budžeta deficītu. Covid-19 pandēmija izcēla vajadzību pēc ilgtspējīgas attīstības, īpaši akcentējot zaļās enerģijas un vides aizsardzības jomas. Atveseļošanās posmā ekonomikā uzmanība tika pievērsta pārejai uz ilgtspējīgām tehnoloģijām un zema oglekļa emisijas nozarei. Šī pieeja veicina draudzīgus risinājumus un turpmāku ilgtspējīgu attīstību valstī.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties