Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:873347
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mājsaimniecības pamatfunkcija ir patērēšana. Uzņēmumi ražo plaša patēriņa preces, lai apmierinātu mājsaimniecību pieprasījumu, tātad saimniekošanas pamatmērķis ir mājsaimniecību maksātspējīgo vajadzību apmierināšana. Lai iegūtu līdzekļus patēriņa preču iegādei mājsaimniecības uzņēmumi pārdod ražošanas faktorus. Notiek nepārtraukta un sarežģīta līdzekļu aprite, kā arī saimniekošanas process, tāpēc mājsaimniecību preču patēriņš ir viens no galvenajiem mikro pētniecības objektiem. Analīzes gaitā ir spēkā vairāki pieņēmumi, piemēram, patērētājs izvēlas brīvību, ekonomisku principu ievērošana utt.

Preces derīgums
Jebkurai mājsaimniecībai ir visādas vajadzības, kuru apmierināšanai kalpo dažādas preces vai pakalpojumi. Attīstītās valstīs ir arī milzīga izvēle ko pirkt un cik. Mājsaimniecības pieprasījumu ietekmē dažādi faktori, kas bieži ietekmē šo izvēli, piemēram, mājsaimniecību ienākumi ir ierobežoti, tāpēc nav iespējams apmierināt visas vajadzības. Patērētājs ir spiests izvērtēt plašo piedāvāto preču un pakalpojumu klāstu un izvēlēties sev nepieciešamāko. Preces novērtēšanai izmanto divus lielumus:
Lietošanas vērtību- Lietošanas vērtība ir objektīvs lielums un tā rāda apmierinātu daudzumu vai pakāpi, kur patērētājs iegūst no preces vai pakalpojuma izmantošanas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties