Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931678
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlējos lasīt un analizēt grāmatas astoņas pirmās vēstules. Izlasot visas astoņas vēstules, varēju secināt, ka Seneka vēstulēs Lucīlijam sniedz priekšstatu par sevi kā gudru, nesatricināmi mierīgu cilvēku, kurš tiecas un cenšas dzīvot saskaņā ar dabas jeb Visuma likumiem un kuram nepiemīt ne naids, ne pārmērīgas baudas vai bailes u.tml. Vēstules sastāv no Senekas atziņām un uzskatiem, pamācībām Lucīlijam, par piemēru ņemot dažādas konkrētas situācijas un katrā vēstulē var atrast kādu atziņu vai mācību, kura ir kā vissvarīgākā un arī noderīgākā un kuru viņš iesaka Lucīlijam. Vēstulēs Seneka izsaka ne tikai savas atziņas, bet arī citē citus filozofus, piemēram, Epikūru.
1.vēstule.
Citāts, ka raksturotu 1.vēstuli, manuprāt, ir šāds: „Kad dzīvi atliek, tā aizjoņo garām. Viss, Lucīlij, pieder citiem, mums – vienīgi laiks. Tikai to, gaistošu un nepastāvīgu, daba mums devusi īpašumā, un arī no tā mūs padzen katrs, kas vien to grib.” Vēstulē tiek runāts par laiku, par tā vērtību. Seneka raksta, ka daļu laika mums atņem varmācīgi, daļu – slepus, daļa zūd tāpat. Tāpēc no tā var mācīties, ka ir jātaupa un jāglabā laiks, lai tas vienkārši neietu zudumā tāpat vien, lai gan bieži tā mēdz notikt. Cilvēki bieži vien neapzinās laika vērtību, tāpēc izturas pret to visai nevērīgi un Seneka māca, lai to novērtē, taupa un glabā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties