Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192518
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt


Lucifers – (lat. Lucifer) romiešu mitoloģijā rīta zvaigznes (Venēras) vārds, eiropiešu mitoloģijā Sātana vārds (kritušais eņģelis). [7]
Kristietībā šo vārdu izmanto kā sinonīmu Sātans, taču patiesībā tādai analoģijai nav nekāda pamata. Vārds Lucifers nav sastopams ne Vecajā, ne Jaunajā Derībā.
Kristiešu Bībeles tulkotāji saredz Lucifera tēlu pravietojumā par Babilonijas bojā eju Vecajā Derībā, kur Babilonijas caram tiek piedēvētas planētas Venēras pagānu dēmona īpašības. Lai gan acīmredzams, ka šis termins nāk no senās kristiešu mitoloģijas, nevis no agrās kristiešu literatūras.
Lucifera tēls kristiešu mitoloģijā ir diezgan neskaidrs un paradoksāls. No vienas puses, Lucifers, viennozīmīgi tiek definēts kā “kritušais eņģelis”, gaismas nesējs, kurš nostājās “tumšo spēku” pusē. Lai gan viņa krišanas būtība nekur netiek konkretizēta, tikai apriori tiek asociēta ar apokrifa leģendu par eņģeļu sacelšanos pret Dievu, kam pamatā bija lepnums un skaudība.
No otras puses, pats “gaišā” tēla jēdziens cieši krustojas ar Kristus tēlu, kurš pats sevi dēvē par “Es esmu Dāvida sakne un dzimums, spožā Rīta Zvaigzne” (Atkl.22:16) un kurš kā mesijas simbols tiek minēts Vecās Derības pravietojumā. [11]
Daudzi teologi, rakstnieki un reliģiskie ideologi Lucifera tēlu saista ar lepnības gara iemiesojumu. Taču šis nav Zemes izcelsmes notikums. Tāpēc paskatīsimies uz šo ļaunumu no kosmiskā viedokļa.
Šķelšanās un tam sekojošā grēkā krišana sākās Mahamanvantras sākumā. Līdz Visuma fiziskā plāna izveidei, kādu mēs pašlaik to redzam. Krišanu veicināja viens no Dieva pamatlikumiem – Brīvās Izvēles Likums. Labais Ceļš. Kreisais Ceļš. Labais Ceļš – saskaņā ar Logosa Plānu. Kreisais Ceļš – pret Radītāja Gribu. Kreisais Ceļš ir kā greizais spogulis. Kā karikatūra. Izkropļots Radošā Logosa variants. Aizejot no Logoiskā Plāna tiek zaudēta iespēja uzturēt savus spēkus no Vienota Dzīves un Radīšanas Avota. [9]
Mahamanvantra nozīmē vispasaules aktivitātes periodu. Šis termins bieži tiek lietots saules cikla izteikšanai. [2]
Mūsdienu cilvēce ir radusies pirms apmēram 300000 gadu ģenētisko eksperimentu rezultātā. [9]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties