Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:630321
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Lopbarības nozaru attīstības pamats ir lopbarības bāze un tās racionāla un efektīva izmantošana. Abi šie uzdevumi ir vienlīdz ekonomiski nozīmīgi, jo svarīgi ir ne tikai ražot vairāk un augstākas kvalitātes lopbarību, bet arī samazināt barības izlietojumu lopkopības produkcijas vienas vienības ražošanai, respektīvi, pārstrādāt augkopības produkciju lopkopības produktos ar vislielāko efektivitāti.
Pirmais uzdevums jāatrisina visiem lauksaimniecības speciālistiem, kuri atbildīgi par galvenā lauksaimnieciskās ražošanas līdzekļa – zemes racionālu izmantošanu, augsnes auglības celšanu, laukaugu audzēšanas tehnoloģiju, organizāciju, mehanizāciju utt.
Par otro uzdevumu atbildīgi lopkopības nozaru un citi speciālisti, kuri veic lopkopības selekcijas, organizācijas, tehnoloģijas, plānošanas darbu, izstrādā un īsteno paņēmienus un metodes šo nozaru efektivitātes paaugstināšanai. Paaugstinot ēdināšanas vispārējo līmeni, dzīvnieks arvien lielāku daļu barības izlieto produkcijas ražošanai. Ražotājbarības patēriņš uz vienu kilogramu piena vai dzīvmassas pieauguma, protams, lielā mērā atkarīgs no dzīvnieku sugas, šķirnes, tas atšķirīgs dažādām līnijām, ģimenēm. Tomēr visos gadījumos augstākā ēdināšanas līmenī samazinās uzturētājbarības, bet pieaug ražotājbarības īpatsvars barības devā un barības izlietojums uz produkcijas vienību samazinās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties