Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:213825
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Patiesība ir domāšanas objekts. Dažas patiesības ir acīmredzamas; citas ir grūti iegūstamas. Daži mūsu spriedumi ir vienkārši, citi sarežģīti. Daži mūsu vai citu argumenti var būt vienkārši un viegli saprotami, citi argumenti var būt sarežģīti un sastāvēt no virknes mazāku argumentu, no kuriem katrs kritiski jāizpēta un jāizvērtē.
Gandrīz ikvienam zināšanu objektam ir zinātnes nozare, kas to pētī. Planētas, zvaigznes un galaktikas pēta astronomija. Ekonomikai, bioloģijai, ģeogrāfijai un gramatikai ir zināšanu objekti, kurus tās pēta, apraksta un cenšas izskaidrot.
Kritiskajā domāšanā ietilpst zināšanas par loģikas zinātni, tai skaitā loģiskās analīzes iemaņas, pareiza spriedumu veidošana un izpratne par statistisko metodi. Tomēr kritiskajai domāšanai nepieciešams kas vairāk par loģisko procedūru izpratni. Labam kritiskajam domātājam jāsaprot arī zināšanu avoti, zināšanu daba un patiesības daba. Bet vispirms, kas tad ir loģikas zinātne?
Vispārīgi runājot, loģika ir tā zinātnes nozare, kas nodarbojas ar pašas „domāšanas” dabu. Tomēr arī citās zinātnes nozarēs daļa no to konkrētā objekta ir „domāšanas” daba, tāpēc mums nepieciešama detalizētāka un rūpīgāka definīcija, lai izvairītos no neskaidrībām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1112997
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties