Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:891377
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sāpes, stīvums, grūtības kāpt – tas liecina par nopietnām izmaiņām ceļu locītavās. Visbiežāk tās ir deformācijas sekas, taču citreiz iemesls ir nepareizs uzturs vai kāda vielmaiņas slimība, piemēram, podagra.
Pastāvīgas sāpes ceļos.
Visbiežāk hroniskās ceļu locītavu sāpes izraisa deformācija, reimatoīdais artrīts, podagra, deformējošā artroze (locītavas sāp naktīs un lielākas slodzes laikā). Locītavas skrimslis nodilst, somiņa iekaist, un pamazām rodas deformācija. Ja diagnoze ir deformējoša locītavu artroze, to iespējams apturēt, lai neprogresē, taču izārstēt gan to nevar.
Ārstēšana atkarīga no locītavas bojājuma pakāpes, bet vispirms jāsamazina slodze locītavām, jāveic ārstnieciskā vingrošana, fizioterapijas procedūras. Papildus var lietot uztura bagātinātājus, kas satur kalogēnu, glikozamīnu.
No ārstnieciskām metodēm efektīvas ir hialuronskābes injekcijas locītavā – hialuronskābe darbojas kā smērviela, un locītava var kustēties bez sāpēm.
Ja artoze diagnosticēta agrīni, ar labiem panākumiem var izmantot plazmas injekciju – ceļa locītavā tiek ievadīta paša pacienta plazma. Plazma satur augšanas faktoru, kas ļauj saglabāt skrimsli. Ja ir kāds iekaisums organismā, plazmas injekciju neveic.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties