Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739862
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma vajadzības, nepārtraukti tehniski uzlaboties, ievest jaunas tehnoloģijas, paplašināt produkciju ražošanu un pakalpojumu sniegšanu, noveda pie jaunu kapitāla formu piesaistīšanas rašanās, viena no kurām ir finansēšana ar nomas starpniecību vai līzings (leasing). Saskaņā ar pētīšanas rezultātiem, 1993. gadā apmēram 25% ilgtermiņa aktīvu, kurus izmantoja ASV uzņēmumi, bija iegūti uz līzinga nosacījumiem. Šodien Eiropā Vācija ir valsts, kur sniedz visvairāk līzinga pakalpojumus. Līzinga daļa ražošanas investīcijās šeit sastāda līdz 18,2%.
Kopējā gadījumā, līzings ir līgums, saskaņā ar kuru viena puse – iznomātājs (īpašnieks) – nodod otrai pusei – nomniekam – tiesības izmantot kādu īpašumu (ēkas, būves, iekārtas) uz noteiktu laiku un uz norunātajiem noteikumiem.
Parasti šāds līgums paredz, ka nomnieks regulāri veic iemaksas par izmantojamām iekārtām visas ekspluatācijas laikā. Pēc termiņa pabeigšanas vai pirmstermiņa pārtraukšanas gadījumā, īpašums atgriežas iznomātājam. Lai gan līzinga kontrakti bieži vien paredz to, ka nomniekam ir tiesības izpirkt īpašumu pēc atvieglotās vai atlikuma vērtības, vai noslēgt jaunu nomas līgumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties