Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:933281
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līmēšana ir neizjaucamas materiālu savienojums ar līmes kārtiņu, kas ir plānā kārtā bez līmes izkausēšanas, starp līmējamiem materiāliem. Bet lai salīmētu divus vai vairākus, dažādus pēc struktūra, materiālus vispirms to virsmu ir jāatbrīvo no visāda veida taukiem, minerāleļļām, kvēpiem, putekļiem u.c. netīrumu veidiem.
Visu pirms līmējamo materiālu detaļas apslauka ar lupatu.
Tālāk tiek izmantoti slīpējamus materiālus – smalku vīli, smilšpapīru vai Vīnes kaļķi(svaigi veldzētie kaļķu maisījumus ar krītu 1:1 sajaucot ar ūdeni pabiezas putiņas veidā). Sākumā Vīnes kaļķiem ļauj pastāvēt uz attaukojamām virsmām un tad ar tīru lupatiņu tos noberžot. Tā izstrādājums tiek atbrīvots no uznestās pastas un tauku daļiņām. Ar smilšpapīru un vīli virsmu padara rupjāku, lai būtu lielāka virsma. Pēdējais attaukošanas veids ir ķīmiskā attaukošana. Te var izmantot benzīnu – ‘’galošu’’, terpentīnu, hloroformu, tetrahloretānu, acetonu u.c. citas benzīnmarkas neder, jo tās pašas satur eļļas. Attaukoto virsmu pazīme – virsmas saslapināšanās ar ūdeni. Jā ūdens piliens izplūst virsma ir tīra.
Tā kā šķīdinātāji ir toksiskas vielas, attaukošanu jāveic iekārtās ar tvaiku velkmi vai slēgtās ierīcēs saskaņā ar darba drošības tehnikas prasībām. Attaukošanu jāveic ar gumijas cimdiem (kuri nešķīst dotajā šķīdinātājā) un vai ar lupatiņas (kokvilnas) tamponu, vai pilnīgi iegremdējot šķīdinātājā. Kad izstrādājumu virsma ir attaukota, tad tām virsū vienmērīgi uznes līmes kārtiņu (ievērojot pamācības noteikumus, kas norādīti līmes lietošanas instrukcijā). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties