Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:603962
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Neatraidāmo mantinieku atstumšana no mantojuma
Neatraidāmo mantinieku nevar atstumt mantojuma līgumā (jo nav piedalījies pie līguma slēgšanas), bet nav šķēršļu mantojuma atstājējam to izdarīt citā testamenta formai atbilstošā vienpusējā aktā. Testamenta formas ievērošana ir obligāta, jo ar šo aktu tiek atņemta mantojuma tiesība (jātaisa papildus akts, lai atteiktos no mantojuma).
Mantojuma līguma apstrīdēšana – var apstrīdēt prasības kārtībā kā jebkuru darījumu, piem., ja tas noslēgts viltus, maldības vai spaidu rezultātā. Problēmjautājums – vai neatraidāmie mantinieki var apstrīdēt mantojuma līgumu daļā nolūkā saņemt viņiem likumā garantēto mantojuma neatņemamo daļu, prasot grozīt mantojuma līgumu un samazināt līgumiskajam mantiniekam piekrītošo daļu (problēma apskatāma kopsakarā ar materiālo neatraidāmo mantinieku izpratni).
CL 642.p. Mantojuma līgumos jāievēro noteikumi par neatņemamo daļu, ja vien tie, kam tā nākas, paši tieši vai piedaloties līgumā, nav atteikušies no savām tiesībām. Ja tas nav ievērots, tad kā mantojuma atstājējam dzīvam esot, tā arī pēc viņa nāves, neatraidāmie mantinieki var līgumu apstrīdēt – mantiniekiem ir tiesības apstrīdēt līgumu kā tādu. Šī panta otrais teikums būtībā ir neizpildāms, jo nav iespējams aprēķināt neatņemamo daļu „mantojuma atstājējam dzīvam esot” (neatņemamās daļas apmēru nosaka saskaņā ar 412.p mantojuma atklāšanās, tas ir, mantojuma atstājēja nāves brīdī).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1358724
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties