Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:219271
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vispārīga informācija
Tunisija ir valsts Āfrikas ziemeļdaļā, kas atrodas starp Alžīriju un Lībiju. Ziemeļu un austrumu krastus apskalo Vidusjūra, ieskauj Sahāras tuksnesis un Atlasa kalni. No 10,27 milj. iedzīvotāju, 98% ir arābu, 1% berberu un 1% eiropiešu. Valsts pirmā valoda ir arābu, bet otrā franču, kuru pārvalda gandrīz visi Tunisijas iedzīvotāji. Tūristu apmeklētajās vietās iespējams sarunāties arī angļu un krievu valodās. 98% valsts iedzīvotāju ir arābi un pieder islāma konfesijai.
Tunisija ir musulmaņu zeme, tāpēc tās viesiem ir jāciena islāma paražas, īpaši Ramadana laikā, kas ir islāma Mēness kalendāra devītais mēnesis, kas tiek atzīmēts par godu Muhameda dievišķai atklāsmei, kura laikā no saullēkta līdz saulrietam musulmaņa pienākums ir atturēties no ēšanas, dzeršanas, smēķēšanas un arī seksuālām attiecībām. Arī apkārtējiem to darīt viņu klātbūtnē ir nepieklājīgi. Šajā laikā arī veikalu un banku un citu iestāžu darba laiks ir atšķirīgs. Pilsēta parasti atdzīvojas tikai pēc saulrieta.
Ja tiek apmeklēta mošeja, kas ir musulmaņu svētvieta, ir jānovelk apavi. Dažās mošejās piedāvā čības, un dažviet izsniedz arī garu halātu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties