Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:128297
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzrunas forma
Sarunājoties krieviski un cits ar citu, krievi rūpīgi cenšas izvēlēties uzrunas formu. Visoficiālākā uzruna ir vārds kopā ar tēvavārdu. Vizītkartēs, kas nodrukātas svešvalodās, tēvavārds tiek aizstāts ar pirmo burtu. Plaši tiek lietotas uzrunas „profesor” un „doktor!” Neprecētu meiteni sauc „devuška”. Rietumniekus un restorānu apmeklētājus parasti uzrunā „gospodin” un „gospoža”.
Kolēģi cits citu uzrunā uzvārdos. Vārdā viens otru sauc darbabiedri, kuri ieņem apmēram līdzvērtīgu stāvokli uzņēmumā. Katram vārdam ir vairākas pamazināmās formas, kuras lieto atkarībā no tā, cik tuvas ir attiecības ar sarunu biedru. Bērniem Krievijā jāciena pieaugušie un vienmēr viņi jāuzrunā, lietojot pieklājības formas, lai gan viņus pašus pieaugušie parasti uzrunā neparasti daudzos mīļvārdos.

Uzvedība un attieksme
Krievi parasti izturas brīvi un nepiespiesti. Attieksmē pret sievietēm viņi ir vecmodīgi un galanti. Vēl arvien cieņā neskaitāmi sīki rituāli un tradīcijas. Viena no tām, nekad nesarokoties pāri slieksnim. Uz ielas vīrietis iet sievietei kreisajā pusē, vīrietis, kas pavada sievieti, nesmēķē. No automašīnas pirmais izkāpj vīrietis un palīdz izkāpt sievietei. Ieejot telpā, vīrietis atver sievietei durvis un pats ieiet pēc viņas. Kāpjot lejā pa kāpnēm, vīrietis kāpj par vienu-diviem pakāpieniem priekšā sievietei, kāpjot augšā, pa vienu-diviem pakāpieniem aiz sievietes. Vīrietis nekad nesēžas ātrāk kā sieviete. Īsts džentlmenis vienmēr palīdz jebkura vecuma sievietei nest smagas mantas. Vīrietis vienmēr palaiž sievieti pa priekšu, bet ja eja ir šaura pa priekšu iet vīrietis, bīstamākās vietās piedāvājot sievietei roku.

Iepazīšanās būtība
Pirmoreiz satiekoties, krievi reizēm šķiet drūmi un noraidoši, galvenais tāpēc, ka viņiem ir atšķirīga ķermeņa valoda.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142777
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties