Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254990
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

18.gs. Francijā bija ļoti liela neapmierinātība ar reliģisko neiecietību no varas puses, iedzīvotāji vēlejās paši brīvi izlemt, kurai reliģiskajai kopienai piederēt, tāpēc, revolucionāru ideju ietekmēta zemāko šķiru tauta pārstāja klausīt garīdzniekiem, tādējādi vēl vairāk palielinot atšķirību starp šīm divām Francijas iedzīvotāju kārtām.
Vēsturnieku starpā izskan viedoklis arī par Burbonu dinastijas atzara ietekmi revolūcijas gaitā. Tā kā revolūcijas laikā visi valdnieki bija Burbonu dzimta, iedzīvotājiem bija nopietns iemesls veidot apvērsumus pret Burbonu tirāniju un revolūcija bija tikai laika jautājums.
Šo visu faktoru ietekmēts, iedzīvotāju neapmierinātības līmenis pieauga un 1789. gada 14. jūlijā tauta devās uzbrukumā valsts cietumam Bastīlijai, izrādot savu attieksmi pret valstī pastāvošo iekārtu, pēc šī uzbrukuma Bastīlija krita un trešais tautas slānis kļuva daudz brīvāks un neatkarīgāks no valsts izpildvaras un tirānijas.
1790. gada pavasarī Franču revolūcijai pieņemoties spēkā, Parīzē Nacionālās sapulces frakcija un to domubiedri nodibināja jakobīņu apvienību, kura vēlāk pārauga par radikālu politisko partiju, un kurai bija ļoti liela ietekme uz Franču revolūcijas gaitu. Pēc jakobīņu varas nostiprināšanās notika valsts varas apvērsums 1794.g. 27.jūnijā ar mērķi gāzt jakobīņu diktatūru ar Maksimiljēnu Robespjēru priekšgalā.
Ar jakobīņu palīdzību tika panākta tautas vienlīdzība un tās iesaistība valsts turpmākajā strukturālajā izveidē un politiskajās norisēs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties