Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:133641
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vācijas kapitulācija Āfrikā.
1942.gada vasaras beigās Ervīna Rommela korpuss atsāka uzbrukumu Ziemeļāfrikā ar mērķi sasniegt Kairu. Pateicoties tam, ka angļi bija atklājuši vācu šifrējamās mašīnas „Enigma” šifru, viņi zināja Rommela plānu. Pie Ameinas vācu uzbrukums tika apturēts. Oktobrī notika izšķirošā kauja, kurā Sabiedrotie guva uzvaru. Vācu un itāļu spēki sāka atkāpties no Ēģiptes. 8. novembrī Marokā un Alžīrijā izcēlās ASV karaspēks ģenerāļa Dvaita Eizenhauera vadībā. Ar tā palīdzību vācu un itāļu karaspēks tika atspiests pie jūras Tunisijas piekrastē, kur 1943.gada 13. maijā kapitulēja. Gūstā padevās 275 tūkstoši vācu un itāļu karavīru. Tā bija pilnīga „ass” valstu sagrāve Āfrikā.

Vācijas sakāve Austrumu frontē.
Kaujas pie Staļingradas
Vācijas nolēma 1942.gadā pabeigt karu ar PSRS un dot galveno triecienu PSRS dienvidiem un ieņemt Staļingradu. Kāda tam ir nozīme – Staļigrada atrodas pie Volgas upes, kura savieno PSRS Dienvidus ar centrālo PSRS daļu un pa Volgas upi uz PSRS centru tika transportētas izejvielas. Ieņemot Staļingradu, šī artērija tiktu pārgriezta un PSRS centrs vairs nesaņems izejvielas un PSRS rūpniecība nevarēs strādāt un tas varētu izšķirt kara likteni. Šajā sakarībā 1942.gada maijā Vācija Krimas pussalā okupēja Sevastopoli – lielāko PSRS jūras karabāzi. Ieņēma Terčas pussalu, lai tālāk varētu doties uz Kaukāzu. (Šis gājiens no Hitlera puses bija stratēģiski gudrs – izdevīgi izmantot ģeogrāfiskos stāvokļus). Vienlaicīgi ar uzbrukumu Krimai Vācija veica uzbrukumu Hamnai. Šeit vāciešiem izdevās pārņemt iniciatīvu un viņi straujā tempā devās uz Volgas upi un 1942.gada septembra sākumā sasniedza Staļingradu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1131549
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties