Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:321399
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

8. Dantons pirms savas nāves ir teicis, ka „ revolūcija līdzinās Kronam- tā pati aprij savus bērnus”. Kā Tu saproti šo teicienu? Vai šis teiciens ir attiecināms tikai uz Francijas revolūciju? Pamato savu viedokli ar faktiem! (30 punkti)
Es šo teicienu izprotu ar domu, ka revolūcija savā ziņā pati sagrauj savus mērķus – šajā gadījumā, viens no tās mērķiem bija iegūt brālību, taču pretī ieguva daudz vardarbības un masu terorus savas valsts teritorijā. Atsaucoties uz teicienu – māte, kas vēlējās radīt brīvību, pati to aprija.
Un, protams, ka šis teiciens nav attiecināms tikai uz Lielo Franču revolūciju. Tas attiecināms arī uz citām revolūcijām un daudziem kariem - kā ļoti labu piemēru var minēt II pasaules karu. To uzsāka Vācija ar mērķi gūt sev personisku labumu, taču karš beidzās ar Vācijas kapitulāciju, kas nozīmē, ka viņa pati sagrāva savus mērķus.
Par piemēru varam ņemt arī 1905.gadā Latvijā notikušo revolūciju, kuras mērķis bija brīva Latvija un brīvība Latvijas iedzīvotājiem. Taču šī revolūcija tika apspiesta un savā ziņā pati piesprieda sodus daudziem revolūcijas dalībniekiem – nāves spriedumus, izsūtīšanu un cietumsodus. Jau atkal – māte pati aprija savus bērnus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties