Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:127919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autors grāmatām par vispārīgo, bērnu, pedagoģisko psiholoģiju. Izveidoja teoriju par augstāko psihisko funkciju sabiedriski vēsturisko izcelsmi cilvēkā, kā arī izstrādāja jaunas pētnieciskas metodes dažādu psihisko procesu pētīšanai.
Jau 19. gs. Trīsdesmitajos gados krievu psihologs atklāja psihiskās attīstības likumsakarības, savās grāmatās viņš rakstīja: ”... katram bērnam attīstība noris pēc sava ritma, kas nesakrīt ar objektīvo laiku”. Katrs bērns iemācās citā laikā sēdēt, staigāt, runāt, lasīt. Gatavību skolai, draudzībai vai dzimumdzīvei katrs cilvēks var sasniegt citā vecumā. Tātad bērnu attīstība nav vienāda.
Pazīstamākais viņa darbs ir “Domāšana un runa” kas tulkots daudzās pasaules valodās, pēc dziļākās būtības atsedz bērna valodas apguvi, domāšanas attīstību un socializācijas procesu. Kas attiecas uz mācību procesu, Vigotskis uzskata, ka skolotājs savās darba attiecībās ir tikpat divdabīga parādība kā jebkurš cits cilvēks. No vienas puses tas ir vienkārši zināšanu avots, mācību grāmata jeb rokasgrāmata, konkrētāk sakot – palīglīdzeklis. Senos laikos skolotājs sniedza apmācāmajiem deviņas desmitdaļas no apgūstamā materiāla. Mūsdienās tas visādā veidā tiek aizvietots ar paša apmācāmā enerģiju, kuram pašam visu jāmeklē un jāiegūst zināšanas pat tad, ja viņš saņem informāciju no skolotāja. Skolniekam nav „jānorij gatava barība”, kuru tam pasniedz skolotājs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134143
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties