Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Lauku socioloģijas pielietošana: kādas ir radošuma prasības iekļautajās zinātnēs

     

    Konspekts3 Socioloģija

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:845328
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bija nepieciešams veikt sociālos un ekonomiskos pētījumus, kas lielu atbildību nodeva tieši sociālo zinātņu pārstāvjiem. Eiropas lauku sociologi uzskatīja, ka veiksmīgai attīstībai nepietiek tikai ar tehnikas modernizāciju un sabiedrības attīstību. Viņi uzskatīja, ka svarīgāka ir sociālā un ekonomiskā plānošana. Lauku sociologu vidū Eiropā valdīja uzskats, ka sociālās un kultūras pārmaiņas lauku kontekstā ir daļa no plašāka modernizācijas procesa. Viņi arī norobežojās no ASV piekoptā tehnoloģiskā determinisma uzskatot, ka pašas ekonomiskās un tehniskās darbības ir kultūras perspektīvas un attiecīgās sociālās grupas darbības sastāvdaļa. Kultūras atšķirības tiek skatītas kā nozīmīgs spēlētājs lauku socioloģijas attīstībā, jo, atšķirībā no ASV, Eiropā kulturālās atšķirības ir vērojamas, ne tikai starp valstīm, bet arī to ietvaros. Līdz ar to, Eiropas lauku socioloģijas attīstība bijusi lielā mērā saistīta ar šo atšķirību aizsargāšanu. Institucionalizācija lauku socioloģijā vislielākajā mērā notikusi valstīs, kurās ir mazas lauksaimniecības un plaša lauku rekonstrukcijas nepieciešamība.
Sliekšanās uz kulturālu plurālismu, pretošanās amerikāņu hegemonijai un tehnoloģiskajam determinismam ir sekmējusi alternatīvas lauku socioloģijas veidošanos Eiropā, pretstatā dominantajām ASV lauku socioloģijas iezīmēm, kā rezultātā 20. gs. astoņdesmitajos gados radās „jaunā lauku socioloģija”.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1336805
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties