Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502438
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirmā Padomju okupācija balstījās uz slavenā Molotova-Ribentropa pakta. Viens no pirmajiem soļiem, ieņemot Latvijas teritoriju, ko veica padomju režīms bija preses kontroles pārņemšana savās rokās, lai izveidotu to vadoties pēc padomju normām. 1940. gada 17. jūnijā tika sagrābts radio centrs Rīgā. Tika veiktas lielas pārmaiņas programmu saturā: pārraidīšana notika krievu valodā, raidīja krievu valodas mācīšanās programmu un lasīja lekcijas par Staļina konstitūciju un par Padomju Savienības komunistu partijas vēsturi. ( p. 163.)
1940. gadā visas izdevniecības un drukāšanas iestādes tika pārņemtas padomju varā, tādā veidā katrs nodrukātais vārds tika pakļauts totalitārai kontrolei. Avīžu slēgšana sākās līdz ar padomju varas valdošo aprindu nodibināšanos Latvijā. Tie laikraksti, kuri tika saglabāti, lai tās neslēgtu, izrādīja savu lojalitāti padomju režīmam, publicējot cildinošus rakstus un fotogrāfijas, par laimīgo dzīvi PSRS. Lai nu kā, bet tā laika autoritātes neuzticējas šiem laikrakstiem. Likvidējot neatkarības laika presi un iznīcinot grāmatas un valsts periodiskos laikrakstus, padomju vara mēģināja izdzēst no cilvēku atmiņas visu, ka saistīts ar neatkarību un nacionālajām tradīcijām. Jaunā padomju stila žurnālistika sāka darboties vadoties pēc Maskavas dotajiem norādījumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125984
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties