Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:411029
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Slīteres Nacionālais parks ir viena no vecākajām dabas teritorijām Latvijā. Ka arī mazākais no četriem Latvijas nacionālajiem parkiem. Līdz 1999. gadam teritorija bija pazīstama kā Slīteres Valsts rezervāts, bet 2000. gadā to pārdēvēja par Slīteres Nacionālo parku. Platība 16 414 hektāru. SNP dabas daudzveidības ziņā ir viena no bagātākajām teritorijām Baltijas jūras piekrastē. Parkā atrodami visi Latvijas dabai raksturīgie mežu tipi, puse no Latvijā augošajām augu un 60% sūnu sugu. SNP tiek dēvēts par Baltijas jūras ģeoloģiskās vēstures “brīvdabas muzeju”. Ne velti, jo nacionālā parka reljefā sazīmējamas Baltijas jūras veidošanās pēdas, kas iemītas ledus laikmetā. Piemēram, Šlīteres Zilie kalni, kas izliecas 20 km garā puslokā.
SNP ir izveidotas četras labiekārtotas dabas takas, dabā apzīmēti vairāki velomaršruti, izbūvēti automašīnu stāvlaukumi jūras tuvumā un iekšzemē. Nacionālā parka neatņemama sastāvdaļa ir jūras piekraste ar smilšainu liedagu un kāpām, sausieņu pļavām, sausiem kāpu priežu mežiem, kā arī piekrastes akvatoriju. Nacionālais parks atrodas uz putnu migrācijas ceļa. Pavasarī te novērojama grandioza migrējošo putnu koncentrēšanās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties