Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:740213
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ir trīs lielas ostas: Ventspilī, Rīgā un Liepājā. Ostas ir nozīmīga valsts tranzītsistēmas sastāvdaļa un tie nodarbojas galvenokārt ar tranzītkravu pārkraušanu. Tranzītkravu plūsmas nozīmīgākais virziens ir no bijušām Padomju valstīm uz Rietumiem. Latvijas ostas turpina darboties galvenokārt ar kravu nosūtītājas, nosūtīto kravu īpatsvars ir 93%. Ventspils ostā nosūtīto kravu īpatsvars ir gandrīz 99%, bet Rīgas un Liepājas ostu darbībā samērā liela nozīme ir arī kravu saņemšanai.
Lai palielinātu ostu konkurētspēju, Rīgas Tirdzniecības osta un Ventspils osta darbojas brīvostas režīmā. Liepājas osta ir iekļauta Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā.

Liepājas osta līdz 1992. gadam bija slēgta armijas osta. Kravas operāciju veikšanai tā nebija paredzēta, tādēļ lielākā daļa piestātņu ir jārekonstruē. Šobrīd lielākā daļa no pārkrautajām kravām Liepājas ostā ir ģenerālkravas, no kurām apjomaā lielākās ir kokmateriāli un metāli.
Liepājā ir izveidota speciālā ekonomiskā zona, kas paredzēta, lai attīstītu un veicinātu tirdzniecību, rūpniecību, kuģniecību un gaisa satiksmi, kā arī starptautisko preču apmaiņu caur Latviju. Liepājas ekonomiskā zona aizņem 65% no pilsētas teritorijas. Tā ir 3739 ha liela, ietver Liepājas ostu (1197 ha), rūpnieciskās teritorijas (542,7 ha) un Liepājas starptautisko lidostu, kas aizņem 251,1 ha.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties