Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:981688
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Jaunākie Latvijas IKP rādītāji parāda, ka Latvijas ekonomika turpina stabilu izaugsmi: š.g. 2.ceturksnī IKP pieauga par 5%, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo periodu, izaugsmes tempam nedaudz samazinoties no 1.ceturksnī uzrādītajiem 6.9%.
Danske Bank Baltijas tirgus vecākā analītiķe Violeta Klīviene norāda: „Nozīmīga ietekme bijusi privātā patēriņa pieaugumam, kas sastādīja 7.2%. Savukārt investīcijas 2.ceturksnī pieauga par 20.5%. Tāpat kā citās Baltijas valstīs, lielu daļu no kopējām investīcijām šajā periodā sastādīja ES struktūrfondi. Otrajā gada pusē mēs sagaidām, ka negatīvās tendences ārējos tirgos tomēr atstās zināmu ietekmi uz iekšējo pieprasījumu. Taču ņemot vērā jaunākos datus par norisēm Latvijas ekonomikā, mēs paaugstinām IKP pieauguma prognozi un sagaidām, ka 2012.gadā Latvijas ekonomika pieaugs vidēji par 3.8%. Gaidāms, ka izaugsme turpināsies arī nākamgad, taču nedaudz mērenākā tempā – vidēji par 3.1%.”
Inflācijas līmenis Latvijā turpina samazināties, to ietekmēja arī PVN likmes samazināšana no 22% uz 21%. PVN likmes samazināšana tika panākta, ņemot vērā Latvijas apņemšanos sasniegt tās ambiciozo mērķi ieviest eiro jau 2014.gadā. Inflācija Latvijā samazinās straujāk, nekā mēs gaidījām, tāpēc mēs samazinām 2012.gada vidējo inflācijas prognozi no 2.8% uz 2.4%. Spēcīgā ekonomikas izaugsme pagaidām nav radījusi uzlabojumus darba tirgū. Ņemot vērā gaidāmo izaugsmes tempu samazināšanos, redzamus uzlabojumus darba tirgū šā gada laikā mēs arī nesagaidām. Tekošā konta deficīts saglabāsies kontrolējamā līmenī, taču iekšējā pieprasījuma pieaugums nozīmē negatīvu ietekmi uz tekošā konta stāvokli .

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties