Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:191796
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

LPNP 1918. g. janvārī nolēma aktivizēt darbību, lai panāktu Latvijas neatkarības starptautisku atzīšanu.
Francijas un Lielbritānijas pārstāvji Petrogradā apliecināja simpātijas LPNP darbībai un lēmumiem, tādējādi paužot savu valdību noraidošo attieksmi pret Baltijas valstu iespējamo pievienošanu Vācijai. Par LPNP izcilāko pārstāvi ārzemēs kļuva vēlākais Latvijas ārlietu ministrs Z. Meierovics. Viņa veiksmīgās diplomātiskās darbības rezultātā Lielbritānijas ārlietu ministrs Arturs Belfūrs oktobra beigās mutiski un 11. novembrī ar oficiālu vēstuli paziņoja, ka Lielbritānija de facto atzīst LPNP par Latvijas valdību.
1918.g. 25. novembrī Latvijas jaunā valdība saņēma rakstisku vēstījumu no Vācijas pārstāvja A. Vinniga par to, ka vācu valdība provizoriski atzīst Latvijas Tautas padomi par patstāvīgu varu.
1918.g. Latvijas teritoriju joprojām kontrolēja Vācija. Lielinieki 1918.g. decembrī strauji sāka ieņemt Latvijas teritoriju.
1919.g. decembrī tika noslēgti divi līgumi ar Vāciju, atzīstot Vācijas okupācijas varu, kura dos līdzekļus un bruņojumu latviešu zemessardzes vienībām cīņā pret lieliniekiem.
Šī situācija sarežģīja Latvijas izredzes iegūt lielāku Antantes atbalstu neatkarības atzīšanas jautājumā, tomēr Pagaidu valdībai izdevās nostiprināt starptautiskos kontaktus un panākt atbalstu nacionālajiem spēkiem no ārzemēm. Pateicoties K.Ulmaņa darbībai, tika noslēgtas militāras vienošanās ar Igauniju un Lietuvu, kura sniedza arī finansiālu palīdzību Latvijai. Materiālu palīdzību Pagaidu valdība saņēma arī no Skandināvijas valstīm un Lielbritānijas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties