Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429824
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

1. Latvijas ārējā tirdzniecība
Pēc neatkarības atgūšanas 1991. gadā Latvijas ārējā tirdzniecībā ir notikušas ievērojamas izmaiņas, kas cieši saistītas gan ar Latvijas tautsaimniecībā, gan pasaules ekonomikā notiekošajām pārmaiņām. Līdz ar iestāšanos ES ( Eiropas Savienībā ) Latvijai saistoša ir arī tās kopējā ārējās tirdzniecības politika.
Latvijas tirdzniecības apjoms ar Igauniju un Lietuvu ir salīdzinoši liels, jo tās ir Latvijas kaimiņvalstis un preču pārvadājumu attālums ir neliels. Taču, piemēram, ar Portugāli, Grieķiju vai Urugvaju, Latvijas tirdzniecības apjoms ir mazāks, jo ievērojamais attālums no Latvijas līdz tām ir būtisks tirdzniecību ierobežojošs faktors.
Tomēr Latvijas ārējā tirdzniecība ir aktīvāka ar Igauniju un Lietuvu, nekā ar Krieviju vai Baltkrieviju, lai gan ģeogrāfiski visas tās ir Latvijas kaimiņvalstis. Tirdzniecību nereti var būtiski mainīt citi faktori – ekonomiskās sadarbības līgumu esamība starp valstīm, politisko iekārtu līdzība vai atšķirības, valodas tuvība vai barjeras u.c.
Ārējā tirdzniecība ir viena no galvenajām jomām, kas uztur valsts nacionālo labklājību. Ar to ir saistīti divi svarīgi jēdzieni, kas galvenokārt ietekmē valsts ekonomikas izaugsmi:
eksports;
imports.
Ar eksportu ekonomikā saprot vienā vai vairākās valstīs saražotu preču pārdošanu citās valstīs. Latvijā eksporta veicināšana ir Ekonomikas ministrijas kompetencē. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1343135
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties