Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:974204
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Staļina režīma laikā Latvijā tika radīta efektīva represīvā un pārvaldes sistēma. Ekonomika ir pilnībā sovjetizēta, pārveidotas daudzas tradicionālās morāles normas. Tika izveidota gandrīz perfekta sabiedrības pakļaušanas un kontroles sistēma. Dažādas piespiešanas metodes plaši izmantoja ne tikai politiskās pretestības apspiešanai, bet arī ekonomisko pasākumu īstenošanai. Uz Latviju pārnesa Padomju Savienībā aprobēto sistēmu, kuras pamatprincips bija kolektīvā atbildība: atteikšanās piedalīties kādā pasākumā vai slikta tā organizācija tiek uzskatīta par nelojalitāti pret padomju varu.
Asu pavērsienu Padomju Savienības politikā izvērsa J.Staļina nāve 1953.gada pavasarī. Sākās cīņa par posteņiem. Īpašu vietu ieguva Staļina līdzgaitnieks Lavrentijs Berija, kurš uzreiz iekļuva trijos posteņos.
22. jūnijā LKP CK pieņēma lēmumu sasaukt plēnumu, lai tajā izskatītu jautājumus par nacionālās politikas izkropļojumiem un trūkumiem saimnieciskajā darbībā un kolhozu celtniecībā. Plēnums ar LKP CK pirmā sekretāra J.Kalnbērziņa runu izvērtās kā plašs izziņas avots par Staļina laika rezultātiem un ļaunprātībām Latvijas PSR. Tika nosaukti skaitļi un fakti, kas atsedza īsto Latvijas traģēdiju.1 …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties