Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:535554
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēc 1917.g. revolūcijas Krievijā arī Latvijā sākās politiskās situācijas destabilizēšana. Ievērojami sāka samazināties vācu un krievu iespaids valsts pārvaldē. Latvieši beidzot kļuva par noteicošo politisko spēku. Izšķīrās divas galvenās politiskās idejas – nacionāli liberālā un kreisi revolucionārā, kurā sāka dominēt latviešu lielinieki. „Nacionālie liberāļi piedāvāja tradicionālo parlamentāro demokrātiju – ar likumiem, kompromisiem, mantisko nevienlīdzību un evolucionāru attīstību. Lielinieki aicināja uz proletariāta diktatūru, visaptverošu mieru, vispārēju vienlīdzību un pasaules darbaļaužu valsti.
Latvijā nopietni turpinājās politisko pariju veidošanās, bet par partijām tās nevarēja saukt, jo bija ļoti nestabilas interešu kopas. Tā kā avīzes un laikraksti bija pieejami dažādu kārtu pārstāvjiem, tad partijas izdeva savas avīzes, lai popularizētu savus uzskatus un idejas latviešu vidū. „F. Veinberga vadītā Latviešu tautas partija grupējās ap „Rīgas Avīzi”, Latviešu konstitucionāli demokrātiskā partija – ap avīzi „Latvija”, Latviešu pilsonības liberālākās aprindas bija saistītas ar „Mājas Viesi” un „Dzimtenes Vēstnesi”, bet īsti demokrātiskās aprindas ar pazīstamo advokātu Gustavu Zemgalu kā vienu no līderiem pulcējās ap laikrakstu „Jaunā Dienas Lapa”. Kā vienu no populārākajām var minēt Nacionāldemokrātisko partiju, tās sastāvā bija latviešu inteliģence. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124857
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties